Novo

HSL-KOKOSOVA ŠOTA BLOK- VREČKA 650g (10 litr, po zalitju) 12 v kartonu/cena/kom

1,60 € vključno z DDV / kos
Zaloga: DA Kalkulator
Dobavljivost: 1-5 dni
Ident:KO036
Črtna koda:3830026950136
Bruto masa:0,7000 kg / kos
kos


Primerjaj izdelek

Kokosova šota se dodaja zemlji za rastline, saj ustvari mehek in zračen medij ter zadržuje vlago. Korenine rastlin tako veliko lažje najdejo pot in posledično rastline rastejo hitreje. Ker zadržuje vlago, ti prihrani tudi čas pri zalivanju rastlin.

Splošno o Kokosova šota, vlakna:

Kaj so kokosova vlakna?

 

Kokosova vlakna se pridobivajo iz kokosove lupine in predstavljajo stranski produkt pri predelavi kokosovih orehov. So 100% naravna in vsesplošno uporabna. Zaradi svojih izjemnih lastnosti so posebna kokosova vlakna v zadnjih letih prinesla pravo revolucijo v vrtnarstvu. 

Primerna so za sejanje, presajanje in sajenje vseh vrst rastlin. Nepogrešljiva so še za izboljšanje težke in zbite zemlje v vrtu. Zaradi svoje rahlosti in odlične sposobnosti zadrževanja vlage, bodo zrahljala še tako zbito zemljo v vrtu. Odlično se obnesejo tudi pri kaljenju vseh vrst semen. 

Zagotavljajo rahlost in so zato odlična vzgojo vseh vrst sadik in odraslih rastlin. 

Za izboljšanje in rahljanje obstoječe zemlje v vrtu priporočamo, da po vrhu zemljišča dodate nekaj centimetrov debelo plast kokosovih vlaken, namočenih z vodo in organskega gnojila, zemljišče pa je potrebno tudi dobro prekopati. 

Predstavljajo tudi odlično rešitev za visoke gredevisoke grede, saj zagotavljajo zračnost in dobro zadrževanje vlage. Svojim rastlinam boste z njihovo uporabo zagotovili optimalne rastne pogoje.  Pri pripravi zaključne 30 cm plasti visoke grede, dodajte kokosova vlakna pomešana z ustreznim organskim gnojilom. 

Kokosova vlakna so navadno pakirana v stisnjen blok. To vam omogoča, da iz enega samega pakiranja, ki je težko vsega skupaj cca 5kg, pridobite kar 70 litrov kokosovih vlaken

Priprava kokosovih vlaken je enostavna, saj jih enostavno položite v samokolnico in dodate približno 25 litrov vode. Če je mogoče, za pripravo uporabite toplo vodo, saj se bo blok na ta način hitreje raztopil. 

Kokosova vlakna so uporabna celo več let, svetujemo pa vam, da jih pred vsako sezono osvežite z dodatkom organskih gnojil. Sčasoma se tudi kompostirajo in iz njih nastane izredno rahel črn substrat, ki je odlična osnova za vaše rastline.

Tehnične lastnosti

KATEGORIJA

Kje prodajamo izdelek: HSL-KOKOSOVA ŠOTA BLOK- VREČKA 650g (10 litr, po zalitju) 12 v kartonu/cena/kom

REGIJE
TRGOVINE
1. KMETIJSKA TRGOVINA "CERJAK" CERJAK BROD POLONA S.P.
BUKOŠEK 69
8250 Brežice

Telefon: 07-49-93-900
2. GAŠPERLIN - P.E. LJUBLJANA
Hacetova 1
1000 Ljubljana - dostava

Telefon:
3. KZ TOLMIN KMETIJSKA TRGOVINA
Rutarjeva 35
5220 Tolmin

Telefon: 05/38-00-192
4. P.E. AGROCENTER IGA VAS
IGA VAS 4
1386 Stari trg pri Ložu

Telefon: 031 437 973
5. VRTNI CENTER - KZ TREBNJE
Temeniška pot 1
8210 Trebnje

Telefon: 07 34 81 525
ZEMLJEVID  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh