2. Šota, kokos, zemlja in dodatki

Paleta naravnih substratov za vaše rastline! 

V našem strokovno izbranem asortimentu šota, kokos, zemlja in dodatkov najdete vrhunske naravne izdelke, ki bodo vašim rastlinam zagotovili optimalno okolje za rast in razvoj. Naša predanost kakovosti in naravnim rešitvam nas postavlja v ospredje ponudnikov za vse vrtnarske navdušence.

Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen vrtnar, verjamemo, da je ključ do uspešne rastline v kakovostnem substratu. Z našimi izdelki boste poskrbeli za zdrave, močne rastline, ki bodo obogatile vaš prostor s svojo lepoto in vitalnostjo. Prebrskajte našo ponudbo in odkrijte, kako lahko naravni substrati dvignejo vaše vrtnarske dosežke na novo raven.

Šota 

Šota je ena izmed najdragocenejših naravnih surovin, ki jo lahko uporabimo v vrtnarstvu. Gre za organski material, ki se tvori v močvirjih, kjer se zaradi pomanjkanja kisika in prisotnosti vode rastlinski ostanki ne razgradijo v celoti. Tako se skozi tisočletja tvori rastlinska snov, ki je izjemno bogata s hranili in idealna za gojenje rastlin.

Baltiški Substrati 

Baltiški substrati so edinstveni naravni materiali, pridobljeni iz bogatih baltiških močvirij. Gre za organske snovi, ki so se skozi tisočletja razvijale v vlažnih in kislih okoljih, kjer so rastlinski ostanki zaradi specifičnih pogojev razkroja postopoma tvorili dragoceno rastlinsko maso. Skupaj z dodano glino in hranili tvorijo pH nevtralen substrat, primeren za lončnice in ostale rastline.

 

Vrtna zemlja – presejana

Naša visokokakovostna vrtna zemlja je idealna za številne vrste rastlin. Posebej pripravljena in skrbno presejana, zagotavlja optimalne pogoje za uspešno rast vašega vrta, ne glede na vrsto gojenih rastlin.

 

Growbags - Gojitvene vrečke - kokos

Growbags ali gojitvene vrečke so inovativna rešitev za gojenje rastlin, še posebej primerne za omejene prostore, kot so balkoni, terase in manjše vrtove. Gre za vrečke, napolnjene s posebnim substratom, ki omogoča zdravo in uspešno rast rastlin, ne glede na omejen prostor.

 

Kokosova šota – vlakna 

Kokosova šota, pridobljena iz vlaken kokosove lupine, je ena izmed najbolj vsestranskih in ekoloških substratov za gojenje rastlin. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti je postala priljubljena izbira med vrtnarji, ki iščejo trajnostno alternativo tradicionalnim substratom.

 

Perlit in vermikulit 

Perlit in vermikulit sta naravna minerala, ki zagotavljata dobro zračnost substrata in povečujeta zadrževanje vlage. To je še posebej pomembno v sušnih obdobjih.

 

Biooglje 

Biooglje je oglje, pridobljeno iz organskih snovi, kot so les, šota ali kokosova lupina. Ima porozno strukturo, ki omogoča zadrževanje vode, hranil in mikroorganizmov v tleh. Poleg tega absorbira škodljive snovi in preprečuje njihovo širjenje po tleh.

 

Zeolit 

Zeolit je naravni mineral, sestavljen iz vulkanskega pepela, ki se uporablja za izboljšanje zračnosti, drenaže in zadrževanja hranil v tleh. Njegova sposobnost zadrževanja vode pomaga pri ohranjanju ustrezne vlage za rastline, hkrati pa preprečuje zastajanje vode, kar preprečuje gnitje korenin.

 

Glina

Glina je naravna snov, ki je bogata z minerali, kot so silicij, aluminij, železo in kalcij. Izboljšuje strukturo tal, povečuje vsebnost hranil in izboljšuje zračnost. Prav tako pomaga pri uravnavanju pH vrednosti tal.

 

Apnenčeva moka 

Apnenčeva moka je naravni mineralni dodatek, ki se pogosto uporablja v vrtnarstvu in kmetijstvu. Narejena je iz fino mletega apnenca, minerala, ki vsebuje kalcij in magnezij.

Šotne tablete in agrogel 

Šotne tablete in agrogel sta uporabna pripomočka za vrtnarjenje, ki omogočata boljšo rast rastlin. Šotne tablete so stisnjene tablete iz naravne šote, medtem ko je agrogel polimer material, ki zadržuje vodo.

 

Prednosti uporabe naravnih substratov

 • Naravni substrati prinašajo številne prednosti pri gojenju rastlin.
 • Ti substrati spodbujajo izboljšano biološko aktivnost v tleh, kar pozitivno vpliva na rast koreninskega sistema rastlin in njihovo zdravje.
 • Z visoko vsebnostjo hranil, ki so bistvenega pomena za rast rastlin, naravni substrati zagotavljajo potrebna hranila za optimalno rast in razvoj rastlin.
 • Poleg tega izboljšujejo strukturo tal, povečujejo zračnost in drenažo, ter zadržujejo vlago, kar skupaj ustvarja bolj optimalno okolje za uspešno rast rastlin.
 • 3. DURPETA - BELA ŠOTA 50L / 51/paleti / white peat
  Cena: 7,26 € / kos
 • Holcim Agrocal prah (Ca+Mg) 25 kg vreča (48 vreč/pal)
  Holcim Agrocal prah (Ca+Mg) 25 kg vreča (48 vreč/pal)
  Cena: 6,63 € / kos
 • Apnenčeva moka Kalcevita 5 KG/vedro (96 veder/pal)
  Apnenčeva moka Kalcevita 5 KG/vedro (96 veder/pal)
  Cena: 8,83 € / kos
 • Apnenčeva moka Kalcevita 20 KG/vreča (64 vreč/pal)
  Apnenčeva moka Kalcevita 20 KG/vreča (64 vreč/pal)
  Cena: 6,80 € / kos
 • Vetisa - VRTNA zemlja 1 m3 - presejana (cena za VAŠ PREVZEM v Žalcu)
  Cena: 69,00 € / kubični meter
 • Vetisa - VRTNA zemlja 0,5 m3/500kg VAŠ PREVZEM- presejana -BIGBAG VETISA
  Vetisa - VRTNA zemlja 0,5 m3/500kg VAŠ PREVZEM- presejana -BIGBAG VETISA
 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh