8. Folija, filc, tkanina, koprena, mreže

Raznovrstnost pokrival – Pripomočki, ki izboljšujejo in ščitijo vaš vrt

V svetu vrtnarjenja je izbira pravih pokrival ključna za uspešno gojenje rastlin. Spoznajte široko paleto pripomočkov, ki bodo okrepili vaš vrt in ohranili zdravje rastlin.

 

1. Talna pokrivala in talne plošče:

Talna pokrivala in talne plošče so nepogrešljivi pripomočki pri urejanju okolice. Talna pokrivala preprečujejo rast plevela. Talne plošče pa se uporablja na terenih, ki jih želimo utrditi in ohraniti njihov naravni videz.

 

2. Protierozijske tkanine in mreže:

Za zaščito pred erozijo uporabljamo protierozijske tkanine in mreže. Te pripomočke lahko namestimo na pobočja, kjer preprečujejo odplavljanje tal ter ohranjajo stabilnost in strukturo zemlje.

 

3. Protikoreninske tkanine:

Za nadzor nad rastjo korenin in preprečevanje invazije plevela uporabljamo protikoreninske tkanine. Te tkanine ohranjajo koreninski sistem pod nadzorom, da ne zaide v nezaželene prostore.

 

4. Klini – zatiči za talno pokrivalo, kopreno:

Klini in zatiči so nepogrešljivi za pritrditev talnih pokrival, kot so koprene in folije. Te pripomočke uporabljamo za zagotavljanje stabilnosti in preprečevanje premikanja talnih materialov.

 

5. Senčilna in protitočna mreža:

Senčilne mreže nudijo rastlinam zaščito pred prekomernim soncem, medtem ko protitočne mreže preprečujejo poškodbe rastlin zaradi toče. Obe vrsti mrež sta ključni za ohranjanje zdravega in nepoškodovanega pridelka. Senčilne mreže z večjo gostoto, se lahko uporabljajo tudi za druge vrste senčenja (za avto, senca na morju).

6. Tkanina za zaščito pred vetrom, mrazom in pogledi:

Tkanine za zaščito pred vetrom, mrazom in pogledi nudijo zaščito rastlinam. Te tkanine ohranjajo toploto, preprečujejo škodljive vplive vetra in hkrati ščitijo pred radovednimi pogledi.

 

7. Sponke za mreže:

Sponke za mreže so praktičen pripomoček za pritrditev mrež na ustrezne nosilce. Nudijo enostavno in trdno pritrditev, ki ohranja učinkovitost mrežnih rešitev.

 

8. Folije za rastlinjake in pripomočki za pritrditev:

Folije za rastlinjake so ključne za ustvarjanje ugodnega okolja za gojenje rastlin. Pripomočki za pritrditev, kot so sponke in zatiči, zagotavljajo, da folije ostanejo varno pritrjene, ohranjajoč idealne pogoje za rast.

9. Zastirne folije za grede:

Zastirne folije za grede se uporabljajo za zastiranje plevela na gredah. Obstajajo folije z luknjami in brez lukenj (tu si luknje naredite sami, glede na to, kaj boste sadili).

 

10. Juta – vreče, mreže, dekoracija:

Juta je naravni material, ki se uporablja za vreče, mreže in dekorativne elemente v vrtu. Poleg svoje funkcionalnosti juta dodaja tudi estetski element, ki prispeva k naravnemu videzu vrta.

 

11. Zaščita proti pozebi – koprena:

Koprena za zaščito pred pozebo je nepogrešljiva v hladnejših mesecih. Ta tanka plast zagotavlja dodatno toploto in ščiti rastline pred negativnimi vplivi mraza.

 

12. Zaščitna mreža proti živalim:

Zaščitne mreže pred živalmi preprečujejo, da bi ptice in drugi plenilci poškodovali rastline ali se gostili na pridelku. Te mreže nudijo učinkovito zaščito brez škode za rastline.

 

13. Big Bag vreče 

Big bag vreče so vsestranski in robustni pripomočki, ki se uporabljajo za shranjevanje, transport in prevoz različnih materialov. Njihova prilagodljivost, vzdržljivost in enostavna uporaba jih naredijo nepogrešljive v različnih industrijskih panogah in v vrtnarstvu.

14. Zaščitne ponjave

Zaščitne ponjave so ključen del vrtnarske opreme in gradbenih projektov. Te ponjave nudijo zaščito pred vremenskimi vplivi ter ohranjajo materiale, opremo ali površine v optimalnih razmerah.

 • DuPont™ Plantex® Gold 2 m širine- Protiplevelna RJAVA- PP-na tkm
  Cena: 3,10 € / tekoči meter
 • JUTA TKANINA H305 gram, ŠIRINA 140 CM, ROLA 100 TM
  JUTA TKANINA H305 gram, ŠIRINA 140 CM, ROLA 100 TM
  Cena: 2,86 € / tekoči meter
 • TKANINA ZELENA 2.1m širine- AGROTEKSTIL, 90g/tkm
  TKANINA ZELENA 2.1m širine- AGROTEKSTIL, 90g/tkm
  Cena: 1,64 € / tekoči meter
 • Reimann - JUTA - NORMAL JUTEGEWEBE- 100cm širine (1/TKM)/ 1/100m
  Cena: 0,75 € / tekoči meter
 • Reimann- JUTA PLANTATEX SPECIAL - 100cm širine (1/TKM)/ 1/100m
  Cena: 1,06 € / tekoči meter
 • PLAKETA VMESNA
  PLAKETA VMESNA
  Cena: 1,21 € / kos
 • FOLIJA ZA RASTLINJAKE  8,5 m širine -UV (CENA/TEKOČI METER)
  FOLIJA ZA RASTLINJAKE 8,5 m širine -UV (CENA/TEKOČI METER)
  Cena: 12,76 € / tekoči meter
 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh