AQUASAN pH minus Granulat 25 kg


Sredstvo za korekcijo in vzdrževanje pH vrednosti bazenskih vod Preberi več ...


Cena: 81,69 € vključno z DDV / kos
Ident:AS205
Črtna koda:3838966201660.
Bruto masa:25,0000 kg / kos

Primerjaj izdelek

Uporablja se za znižanje pH vrednosti bazenske vode, za vzdrževanje v območju 7,0 – 7,4, preprečuje izločanje vodnega kamna; je pogoj za učinkovito dezinfekcijo in bistro bazensko vodo, vsebuje natrijev hidrogensulfat v obliki granulata. Granulat raztopimo v vedru vode in dodamo v bazen med delovanjem obtočne črpalke, pripravljeno raztopino lahko doziramo avtomatsko. Priporočeno doziranje 100 – 200 g granulata na vsakih 10 m3 vode, da zniža vrednost za cca 0,2 (potrebna količina je odvisna predvsem od trdote vode)

 

Ko pH vrednost v bazenski vodi naraste nad 7,4, jo korigiramo z dodatkom Aquasan pH MINUS – granulat. Dodatek 100 – 200g granulata na vsakih 10 m3 vode zniža pH vrednost za cca. 0,2 (potrebna količina je odvisna predvsem od trdote vode). pH minus dodajamo v obliki tekočine, ki jo pripravimo v vedru vode (na vedro vode raztopimo do 1 kg granulata). Tekočino iz vedra izlijemo v bazen na več mestih med delovanjem obtočne črpalke. Po dodatku vodo v bazenu krožimo še najmanj 4 ure. Korekcijo pH vrednosti vedno opravimo pred dodatkom sredstev za kloriranje, bistrenje vode in algicidov.

Splošno o Sredstva za korekcijo pH vrednosti:

Za pravilno potekanje postopkov dezinfekcije in čiščenja je najvažnejše vzdrževanje pH vrednosti bazenske vode. Visoka pH vrednost je vzrok za številne težave: motno vodo, izločanje vodnega kamna po stenah in dnu bazena, za blokado prostega klora (slaba dezinfekcija in nastanek alg) ter za probleme pri filtraciji in čiščenju bazenske vode. Nizka pH vrednost povzroča korozijo na kovinskih delih, hitro izgubo klora (večja poraba klora) in draženje oči, grla kopalcev.

Tehnične lastnosti

PAKIRANJE: 25 kg granulat


  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh