Protierozijske tkanine in mreže

Protierozijske tkanine in mreže: Naravne rešitve za ohranjanje talnih struktur

V boju proti eroziji tal in ohranjanju stabilnosti brežin ter gred, protierozijske tkanine in mreže igrajo ključno vlogo. Naravni materiali, kot so kokos, juta, in inovativna DuPont™ Plantex® COCOMAT, združeni v tkanine in mreže, predstavljajo učinkovite in okolju prijazne rešitve za ohranjanje naravne strukture tal.

 

1. Kokosova zastirka za brežine in grede:

Kokosova zastirka je naravna in okolju prijazna rešitev za ohranjanje brežin in gred pred plevelom. Narejena iz kokosovih vlaken, ta zastirka omogoča zračnost in vlago tal in spodbuja naravno rast rastlin.

 

2. Kokosova mreža – protierozijska:

Kokosova mreža je trpežna in učinkovita protierozijska rešitev. Nameščena na brežinah ali strminah, ta mreža zadržuje tla, preprečuje erozijo ter hkrati omogoča enakomerno rast vegetacije.

3. Juta – protierozijska mreža:

Juta, naravna vlakna iz rastline Corchorus, so osnova za protierozijsko mrežo. Ta mreža se uporablja za preprečevanje erozije tal, hkrati pa spodbuja naravno obnavljanje vegetacije s preprečevanjem izpiranja tal.

 

4. DuPont™ Plantex® COCOMAT - Kokosova tkanina za brežine:

DuPont™ Plantex® COCOMAT je inovativna kokosova tkanina, posebej zasnovana za uporabo na brežinah. Njena struktura omogoča prehod vode, zadržuje tla in spodbuja enakomerno porazdelitev vlage za optimalno rast rastlin. 

Ključne prednosti protierozijskih tkanin in mrež:

 • Preprečevanje erozije: Protierozijske tkanine in mreže so zasnovane tako, da ohranjajo tla na mestu, preprečujejo izpiranje in erozijo, kar ohranja stabilnost brežin.
 • Naravni materiali: Kokos, juta in drugi naravni materiali so okolju prijazni, razgradljivi ter nežni do naravnega okolja.
   
 • Spodbujanje rasti rastlin: Te tkanine in mreže ne samo, da preprečujejo erozijo, temveč tudi spodbujajo rast rastlin. Omogočajo naravno obnavljanje vegetacije, kar je ključno za ohranjanje ekosistema.
   
 • Trajnost in vzdržljivost: Protierozijske tkanine so izdelane iz trpežnih materialov, ki prenesejo različne vremenske pogoje in dolgoročno ohranjajo svojo učinkovitost.
   
 • Enostavna namestitev: Večina protierozijskih tkanin in mrež je enostavna za namestitev, kar olajšuje uporabo in zagotavlja hitre rezultate.
   
 • Široka uporaba: Uporabljajo se lahko na različnih mestih, vključno z brežinami, strminami, vrtovi, gradbenimi območji in drugimi lokacijami, kjer je potrebna zaščita tal. Pri polaganju tkanin vam priporočamo uporabo kovinskih ali plastičnih klinov.

 


Protierozijske tkanine in mreže so odličen primer, kako naravni materiali lahko učinkovito zaščitijo in ohranjajo tla. S svojo trajnostjo in okolju prijaznostjo predstavljajo izvrstno izbiro za vsakogar, ki želi ohraniti naravno ravnotežje in preprečiti erozijo tal.

 • KS-KOKOSOVA MREŽA (Coir Net) 700g (okna 15x15 mm) (2mx50m)= 100m2/rolo/tkm
  Cena: 4,29 € / tekoči meter
 • DuPont™ Plantex® COCOMAT 2,4m širina KOKOSOVA TKANINA /Cena na Tekoči meter
  DuPont™ Plantex® COCOMAT 2,4m širina KOKOSOVA TKANINA /Cena na Tekoči meter
  Cena: 16,39 € / tekoči meter
 • KS-KOKOSOVA TKANINA 225g+75g jutina mreža/širina (rola 2,2m x10) cena na tkm
  Novo
  Cena: 6,80 € / tekoči meter
 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh