Novo

VETISA-BIO - BIO kompost 30L / 45EP


Najboljši naravni kompost – primeren za ekološko kmetijstvo! Kakovosten kompost (A+) kvalitete z evropskimi certifikati. Preberi več ...


Cena: 7,50 € vključno z DDV / kos
Zaloga: DA Kalkulator
Dobavljivost: 1-5 dni
Ident:ZE585
Črtna koda:3830026951829
Bruto masa:15,0000 kg / kos
kos


Primerjaj izdelek

Vetisa - BIO KOMPOST za gnojenje in izboljšanje tal

Ste se spraševali kje kupiti dober kompost? Najboljši naravni kompost – primeren za ekološko kmetijstvo! Kakovosten kompost (A+) kvalitete z evropskimi certifikati (certifikate posredujemo po elektronski pošti). 

100% dozorel organski kompost z malo vsebnosti soli in težkih kovin.

Ne vsebuje raznih smeti, kot jih najdemo pri cenejših kompostih! 

Ima v primerjavi z običajnim kompostom bistveno višjo vsebnost hranil – predvsem dušika – ter bistveno višjo vsebnost organskih snovi. 

To omogoča odličen in takoj učinkovit učinka gnojenja, kar je še posebej ugodno za pridelke z veliko porabo, kot je zelenjava.

Pridelovanje naravnega komposta

V primernem mešalnem razmerju se kot osnova uporabljajo rastlinski odpadki, zeleni odpadki in kamninski prah. 

Ne vsebuje raznih smeti, kot jih najdemo pri cenejših kompostih! 

Ne vsebuje ostankov iz čistilnih naprav in kant z organskimi odpadki.

 

Nato se začne kompostirat z intenzivnim postopkom (vsakodnevno obračanje komposta). 

Kompost se ne skladišči in se takoj preseje na 15 mm.

 

Prednosti:

 • Visoka vsebnost hranil
 • Nizka vsebnost težkih kovin in soli
 • Optimalni in naravni učinek gnojenja
 • Spodbujanje življenja v tleh z visoko biološko aktivnostjo
 • Spodbujanje tvorbe humusa
 • Trajnostno izboljšanje strukture tal (zrečnost zemlje se poveča)
 • uravnavanje vodne bilance (preprečuje izpiranje hranil in zadržuje vodo)
 • Primerno za ekološko kmetijstvo

 

Uporaba naravnega komposta

Kot že ime nakazuje je BIO KOMPOST primeren za sonaravno vrtnarjenje.

 • ZELENJAVA, JAGODIČEVJE, SADJE: Za gnojenje zelenjave na površino nanesemo 5 - 10 litrov organskega komposta na m² in ga plitvo utrete v zemljo.
 • DREVESA, GRMI: Pri sajenju dreves in grmov: zmešajte organski kompost 1:1 z zemljo. Pri starih nasadih do 10 cm organskega komposta nasujte okrog rastlin in ga temeljito premešate z zgornjo plastjo zemlje. Dodatno gnojenje ni potrebno.
 • VISOKE GREDE: nasujte 10 cm kot vmesni sloj med zgornjim rastnim slojem (Vetisa-Visoke grede 70L) in spodnjim drenažnim slojem
 • Ni primerno za rastline, ki rabijo kisla tla!
 •  

Lastnosti naravnega komposta

ParameterVrednost 
N skupaj%1,08
P skupaj%0,83
K skupaj%0,66
C/N razmerje 32
PH vrednost 7,6
presejanjemm15
skupna težaton/m30,8


 

Splošno o Kompost in hlevski gnoj:

 

Kaj je kompost in zakaj je tako poseben? 

Kompost je kot čaroben eliksir za tvoj vrt. Gre za organsko snov, ki nastane iz razgradnje odpadkov, kot so kuhinjski ostanki, vrtni odpadki in listje. Nič kemičnih dodatkov, samo naravni procesi, ki ustvarjajo čudežno mešanico za tvoje rastline.

Zakaj izbrati kompost?

 • Kompost izboljšuje strukturo zemlje, jo naredi bolj zračno in vlažno, kar omogoča rastlinam, da razvijejo močne korenine.
 • Rastline ljubijo hranila, in kompost je prava zakladnica le-teh. Brez umetnih gnojil, samo čista, naravna hrana za tvoje pridelke.
 • Z uporabo komposta recikliraš odpadke in s tem zmanjšuješ obremenitev okolja. Trajnostno vrtnarjenje, ki ima pozitiven vpliv na planet.

 

Kako se uporablja kompost?

Kompost ni le odlično gnojilo, temveč je tudi vsestransko uporaben v različnih vrtnarskih projektih. Uporabi naš kompost za izboljšanje zemlje za lončnice, dodaj ga okoli dreves ali pa ga vmešaj v cvetlične gredice. Kreativnost nima meja, ko gre za vrtnarjenje s kakovostnim kompostom!

 

 

Kaj je hlevski gnoj in kako bo oživil tvoj vrt?  

Hlevski gnoj je prava zakladnica naravnih hranil, ki lahko tvoj vrt spremeni v živahno in bujno oazo. Gre za organsko gnojilo, ki izvira iz gnojevke živali in prinaša številne prednosti za tvoje rastline. Raziskuj, kako lahko hlevski gnoj oživi in izboljša tvoj vrt!

 

Katere vrste in oblike hlevskega gnoja poznamo?

Raznolikost hlevskega gnoja je ena od ključnih prednosti v svetu vrtnarjenja. Poznamo več vrst, med katerimi izstopajo goveji, konjski in piščančji gnoj. Vsak ima svoje posebnosti in hranilno vrednost. Hlevski gnoj poznamo v kompostirani ali peletirani obliki. Kompostiran hlevski gnoj predstavlja naraven proces razgradnje, ki prinaša bogato, organsko snov za tvoj vrt. Po drugi strani pa je peletiran gnoj obdelan v majhne pelete, kar omogoča enostavnejšo uporabo, skladiščenje in natančnejši nadzor nad doziranjem. Oba imata svoje prednosti, zato je izbira odvisna od specifičnih potreb in pristopa do vrtnarjenja. 

Kako pravilno uporabljati hlevski gnoj v vrtnarjenju?

Uporaba hlevskega gnoja je kot ključ do zakladnice hranil za tvoj vrt. Toda kako ga pravilno vključiti v svojo vrtnarsko rutino? Treba ga je enakomerno razporediti po tleh. Ne pozabi ga vmešati v zemljo za boljšo absorpcijo hranil. Pomembno je tudi, da upoštevaš sezonske potrebe rastlin. Spomladi ga lahko dodajaš kot podporo za rast, medtem ko jeseni pomaga pri pripravi tal na zimsko obdobje. S pravilno uporabo hlevskega gnoja bo tvoj vrt cvetel v vsej svoji naravni lepoti!

 

Zakaj kombinirati kompost s hlevskim gnojem?

Kombiniranje komposta s hlevskim gnojem je kot ustvarjanje popolnega recepta za uspeh v vrtnarjenju. Kompost, poln naravnih hranil in organske snovi, se združi s hlevskim gnojem, ki prinaša dodatno organsko maso in mikroorganizme. Skupaj tvorita nepremagljivo ekipo, ki izboljšuje strukturo zemlje, spodbuja rast korenin, prinaša potrebna hranila ter podpira odpornost rastlin. Kombinacija teh dveh naravnih virov ustvarja optimalno okolje za zdrav in bujen vrt. Začuti moč narave in dopolni svoje vrtnarske podvige s čudežno kombinacijo komposta in hlevskega gnoja!

Kaj je naš skrivni recept?  

Nimamo skrivnosti! Samo pristen, organski pristop. Naši strokovnjaki skrbijo za vsak korak, da zagotovijo optimalno razmerje hranil in mikroorganizmov. Rezultat? Kompost in hlevski gnoj, ki sta resnično vrhunska. S kompostom in hlevskim gnojem bo tvoj vrt zaživel v vsej svoji naravni lepoti. Ne čakaj, dovoli naravi, da naredi svoje čudeže.

Naša misija je preprosta - narediti tvoj vrt živahen in zdrav. S kombinacijo skrbno izbranega komposta in visokokakovostnega hlevskega gnoja ustvarjamo čudeže. Skupaj ne le izboljšujeta rodovitnost tal, temveč ustvarjata okolje, v katerem rastline cvetijo in se razvijajo v polnem sijaju. Pridruži se nam na zeleni poti, kjer vsak korak pomeni ljubezen do narave. Za popoln vrt, kjer čudeži postanejo resničnost, začni svojo zeleno pustolovščino danes!

Tehnične lastnosti

OSNOVNO Gnojila in zaščita rastlin
KATEGORIJA Kompost
VOLUMEN 30 Litrov

Kje kupiti: VETISA-BIO - BIO kompost 30L / 45EP

ZEMLJEVID
REGIJE
TRGOVINE
1. KZ ŠALEŠKA, TPC SAŠA, NAZARJE
PRIHOVA 56
3331 Nazarje

Telefon: (03) 898 49 70
2. KZ SAVINJSKA DOLINA - PREBOLD
HMELJARSKA CESTA 8
3312 Prebold

Telefon: 051682120
3. VRTNI CENTER - KZ TREBNJE
Temeniška pot 1
8210 Trebnje

Telefon: 07 34 81 525 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh