4. Okrasno lubje, sekanci, miskantus

Okrasno lubje - koristen in lep dodatek za vaš vrt 

Okrasno lubje je lubje dreves, ki se uporablja v krajinskem oblikovanju in vrtnarstvu zaradi svoje dekorativne vrednosti. Gre za lubje različnih drevesnih vrst, ki ima privlačno barvo, teksturo in vzorec ter se pogosto uporablja za oblaganje tal v vrtovih, okrasnih gredicah, parkih in drugih urejenih površinah.

Drevesne vrste, ki se najpogosteje uporabljajo za okrasno lubje, vključujejo macesen in pinijo (bor)

Uporaba okrasnega lubja 

Okrasno lubje, kot je macesnovo in borovo- lubje pinije, predstavlja estetski dodatek v vrtovih in okolici doma. Poleg svoje dekorativne vrednosti nudi tudi funkcionalnost. Vrtnarji ga pogosto uporabljajo kot zaščito pred izsuševanjem tal, zlasti okoli rastlin in grmovnic. Lubje zadržuje vlago, preprečuje rast plevela in varuje koreninski sistem rastlin. Poleg tega ustvarja izolacijsko plast, ki rastline ščiti pred ekstremnimi temperaturami.

 

Okrasni sekanci: Dodajte eleganco in praktičnost vašemu vrtu

Okrasni sekanci so drobni koščki lesa, ki se uporabljajo za dekorativno pokrivanje tal v vrtovih, gredicah, parkih in drugih urejenih površinah. Narejeni so iz različnih vrst lesa in so na voljo v različnih barvah, velikostih ter teksturah.

Ti sekanci so priljubljeni kot dekorativni elementi, saj poleg estetskega videza ponujajo tudi funkcionalne koristi. Pomagajo ohranjati vlago v tleh, zmanjšujejo rast plevela ter ohranjajo enakomerno temperaturo tal. Poleg tega lahko okrasni sekanci poskrbijo za izboljšanje drenaže, kar je koristno za zdravje rastlin.

Okrasni sekanci so na voljo v različnih barvah - od naravnih barv lesa do obarvanih, kot so rdeča, oranžna ali rumena barva, kar omogoča široko izbiro glede na želeni videz vrta ali prostora. Pomembno je, da pri izbiri okrasnih sekancev upoštevamo stil vrta in vrsto rastlin, ki jih bomo oblagali, saj lahko barva in tekstura sekancev pripomoreta k celostnemu videzu urejenega prostora.

 

Miskantus: Naravna lepota in funkcionalnost za vaš vrt 

Miskantus je vrsta trave, ki je priljubljena kot okrasna in funkcionalna rastlina v vrtovih, parkih in krajinskem oblikovanju. Ta rastlina je trajnica, ki izvira iz družine trav. Njene vrste so znane po visoki rasti in dekorativnih cvetovih ter listih.

 

Kot zastirka je miskantus kot zaščitni plašč za tla. Njegova gosta plast listja in stebel deluje kot naravna pregrada proti plevelu, zmanjšuje njegovo rast in omogoča, da rastline vrtijo korenine v miru. Poleg tega ohranja vlago v tleh, kar zmanjšuje potrebo po pogostem zalivanju, in v ekstremnih vremenskih razmerah, kot je močno sonce ali dež, pomaga ohranjati stabilnost temperature tal.

Miskantus tudi igra ključno vlogo kot stelja, saj ne le ščiti tla, temveč tudi zagotavlja dodatno plast izolacije. To je še posebej dragoceno v hladnejših mesecih.

Zato je miskantus kot zastirka vrtu koristen pomočnik, ki omogoča rastlinam, da se razvijajo v optimalnih pogojih, hkrati pa ohranja estetsko dovršen videz vrtnega prostora. S svojo funkcionalnostjo in estetiko miskantus postane neločljiv del skrbno urejenega vrta.

 • SIRO-DECOR GOLD PLUS 70L / 45-80 mm/33/P-Okras.lubje (PINIJA)
  SIRO-DECOR GOLD PLUS 70L / 45-80 mm/33/P-Okras.lubje (PINIJA)
  Cena: 16,81 € / kos
 • SIRO-DECOR GOLD PLUS 70L / G25-45 mm/39/P-Okras.lubje (PINIJA)
  SIRO-DECOR GOLD PLUS 70L / G25-45 mm/39/P-Okras.lubje (PINIJA)
  Cena: 14,93 € / kos
 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh