NOVOSTI V LETU 2019:

Dobro kombinirano - Zmanjševanje deleža šote!

Gramoflor se zaveda pomena zmanjševanja uporabe šote v substratih in deluje v tej smeri.

Gramoflor ima v lasti več šotišč v severni Nemčiji, ima lastno proizvodnjo lesnih vlaken in tudi lastno proizvodnjo priprave kokosove šote. 

Podjetje Gramoflor www.gramoflor.de izvira iz družinske kmetije Antona Gramanna, ki se ukvarja z šoto že od leta 1908, v mestu Vechta v Nemčiji.

Leta 1991 je njegov sin Josef Gramann moderniziral proizvodnjo substratov z najmodernejšo tehnologijo v Evropi. Ime podjetja je v letih delovanja postalo sinonim za zanesljivost in visoko kvaliteto, saj je na lestvici najboljših proizvajalcev substratov v Nemčiji.

Najbolj znani v Nemčiji in Evropi so po specialnih substratih, ki jih izdelujejo tudi po recepturah kupcev.

Surovine - šote za izdelavo substratov so iz najboljših šotišč severne Nemčije. Razlikujejo se od večine ostalih proizvajalcev po tem, da uporabljajo tudi belo nemško šoto. To pomeni, da imajo njihovi substrati dobro strukturo in s tem zelo dobre zračne pogoje za korenine rastlin. Vse surovine so pod strogo kontrolo in se klasificirajo in homogenizirajo v velikih kontejnerjih. Potem se tem šotam, ki gredo skozi parjenje, računalniško vodeno dodajajo razni dodatki (glina, gnojila, vlakna, perlit, ...).

Avtomatsko računalniško preverjanje kakovosti vsakih 5 sekund, kalibriran volumat za točno pakiranje (prvi v Evropi so ga uvedli v proizvodnjo), kalibrirano dodajanje gnojil, delikatno parjenje, avtomatsko pakiranje, pa so samo še dodatno zagotovilo kvalitete.

Rastline potrebujejo perfektne pogoje za uspešno rast!

V vseh razmerah, tudi v ekstremnih morajo biti korenine preskrbljene s nujno potrebnim kisikom.

Naš odgovor:
Imamo lasten material, ki to zagotavlja: premrznjeno šoto (block peat) na več kot 1000 hektarjih in sicer:
 

5 belih frakcij šot in 2 frakciji črne šote!

Š ota je na voljo za nadaljnje izpopolnjevanje, in zagotavlja idealno podlago za stalne in ponovljive kakovosti proizvodov. 
Previdna razvrstitev in homogenizacija surovine neposredno na mestu proizvodnje: Če je potrebno, nežno dušenje materiala.

WWW.GRAMOFLOR.DE

 

PREDSTAVITVENI FILM NA YOUTUBE.

 

  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh