Kompost in hlevski gnoj

 

Kaj je kompost in zakaj je tako poseben? 

Kompost je kot čaroben eliksir za tvoj vrt. Gre za organsko snov, ki nastane iz razgradnje odpadkov, kot so kuhinjski ostanki, vrtni odpadki in listje. Nič kemičnih dodatkov, samo naravni procesi, ki ustvarjajo čudežno mešanico za tvoje rastline.

Zakaj izbrati kompost?

 • Kompost izboljšuje strukturo zemlje, jo naredi bolj zračno in vlažno, kar omogoča rastlinam, da razvijejo močne korenine.
 • Rastline ljubijo hranila, in kompost je prava zakladnica le-teh. Brez umetnih gnojil, samo čista, naravna hrana za tvoje pridelke.
 • Z uporabo komposta recikliraš odpadke in s tem zmanjšuješ obremenitev okolja. Trajnostno vrtnarjenje, ki ima pozitiven vpliv na planet.

 

Kako se uporablja kompost?

Kompost ni le odlično gnojilo, temveč je tudi vsestransko uporaben v različnih vrtnarskih projektih. Uporabi naš kompost za izboljšanje zemlje za lončnice, dodaj ga okoli dreves ali pa ga vmešaj v cvetlične gredice. Kreativnost nima meja, ko gre za vrtnarjenje s kakovostnim kompostom!

 

 

Kaj je hlevski gnoj in kako bo oživil tvoj vrt?  

Hlevski gnoj je prava zakladnica naravnih hranil, ki lahko tvoj vrt spremeni v živahno in bujno oazo. Gre za organsko gnojilo, ki izvira iz gnojevke živali in prinaša številne prednosti za tvoje rastline. Raziskuj, kako lahko hlevski gnoj oživi in izboljša tvoj vrt!

 

Katere vrste in oblike hlevskega gnoja poznamo?

Raznolikost hlevskega gnoja je ena od ključnih prednosti v svetu vrtnarjenja. Poznamo več vrst, med katerimi izstopajo goveji, konjski in piščančji gnoj. Vsak ima svoje posebnosti in hranilno vrednost. Hlevski gnoj poznamo v kompostirani ali peletirani obliki. Kompostiran hlevski gnoj predstavlja naraven proces razgradnje, ki prinaša bogato, organsko snov za tvoj vrt. Po drugi strani pa je peletiran gnoj obdelan v majhne pelete, kar omogoča enostavnejšo uporabo, skladiščenje in natančnejši nadzor nad doziranjem. Oba imata svoje prednosti, zato je izbira odvisna od specifičnih potreb in pristopa do vrtnarjenja. 

Kako pravilno uporabljati hlevski gnoj v vrtnarjenju?

Uporaba hlevskega gnoja je kot ključ do zakladnice hranil za tvoj vrt. Toda kako ga pravilno vključiti v svojo vrtnarsko rutino? Treba ga je enakomerno razporediti po tleh. Ne pozabi ga vmešati v zemljo za boljšo absorpcijo hranil. Pomembno je tudi, da upoštevaš sezonske potrebe rastlin. Spomladi ga lahko dodajaš kot podporo za rast, medtem ko jeseni pomaga pri pripravi tal na zimsko obdobje. S pravilno uporabo hlevskega gnoja bo tvoj vrt cvetel v vsej svoji naravni lepoti!

 

Zakaj kombinirati kompost s hlevskim gnojem?

Kombiniranje komposta s hlevskim gnojem je kot ustvarjanje popolnega recepta za uspeh v vrtnarjenju. Kompost, poln naravnih hranil in organske snovi, se združi s hlevskim gnojem, ki prinaša dodatno organsko maso in mikroorganizme. Skupaj tvorita nepremagljivo ekipo, ki izboljšuje strukturo zemlje, spodbuja rast korenin, prinaša potrebna hranila ter podpira odpornost rastlin. Kombinacija teh dveh naravnih virov ustvarja optimalno okolje za zdrav in bujen vrt. Začuti moč narave in dopolni svoje vrtnarske podvige s čudežno kombinacijo komposta in hlevskega gnoja!

Kaj je naš skrivni recept?  

Nimamo skrivnosti! Samo pristen, organski pristop. Naši strokovnjaki skrbijo za vsak korak, da zagotovijo optimalno razmerje hranil in mikroorganizmov. Rezultat? Kompost in hlevski gnoj, ki sta resnično vrhunska. S kompostom in hlevskim gnojem bo tvoj vrt zaživel v vsej svoji naravni lepoti. Ne čakaj, dovoli naravi, da naredi svoje čudeže.

Naša misija je preprosta - narediti tvoj vrt živahen in zdrav. S kombinacijo skrbno izbranega komposta in visokokakovostnega hlevskega gnoja ustvarjamo čudeže. Skupaj ne le izboljšujeta rodovitnost tal, temveč ustvarjata okolje, v katerem rastline cvetijo in se razvijajo v polnem sijaju. Pridruži se nam na zeleni poti, kjer vsak korak pomeni ljubezen do narave. Za popoln vrt, kjer čudeži postanejo resničnost, začni svojo zeleno pustolovščino danes!

 • TRE-Kompostiran hlevski gnoj 45L /54/paleti /
  Novo
  TRE-Kompostiran hlevski gnoj 45L /54/paleti /
  Cena: 7,25 € / kos
 • VETISA-BIO - BIO kompost 30L / 45EP
  Novo
  VETISA-BIO - BIO kompost 30L / 45EP
  Cena: 7,50 € / kos
 • Vetisa-BIO Bio-kompost 500 L -BIGBAG VETISA
  Vetisa-BIO Bio-kompost 500 L -BIGBAG VETISA
  Cena: 69,49 € / big bala
 • Vetisa-BIO Bio-kompost 1000 L -BIGBAG VETISA
  Vetisa-BIO Bio-kompost 1000 L -BIGBAG VETISA
 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh