Vetisa- BioOglje 20L / 48/EP

20,15 € vključno z DDV / KOM
Ident: VE002
Črtna koda: 3830026953229
Bruto masa: 5,4300 kg / KOM

Primerjaj izdelek

 

S procesom segrevanja na 500 °C ob izključitvi zraka dobimo zelo porozen ogljik, ki je zaradi svoje velike površine optimalen habitat za mikroorganizme. Preden dodamo biooglje, moramo poskrbeti tudi za ustrezno količino hranilnih snovi - predvsem dušika v prsti.
Najbolje se obnese pri živinoreji (veže nase vonj pri hlevskem gnoju), kompostiranju ali celo pri ohranjanju laktata organskih odpadkov (proizvodnja Bokashi).
Prednost: 
Zaradi velike površine in poroznosti biooglje predstavlja optimalen habitat za mikroorganizme, zadržuje vodo, minerale in hranilne snovi v tleh in pospešuje izgradnjo humusa.
- vsebnost ogljika> 80%, ohranja vodo v tleh
- shranjuje hranila v tleh in povečuje izkoristek hranil
- veže in pretvori toksine v tleh
- ustvarja trajni medij aerobnih mikroorganizmov in spodbuja nastanek humusa
- veže amoniak gnoja
- višja zračnost tal 
- ščiti podtalnico pred hranili in toksini
- z uporabo lahko privarčujemo pri gnojenju in škropljenju
Področje uporabe:
Kmetijstvo:
za pripravo organskih gnojil in vezavo prostega dušika: 4kg (20l) na m3 gnojevke ali na tono gnoja,
v primeru, da biooglje dodajate k prehrani živalim se lahko le-tega doda od 0,4 do 0,6% izhodiščne prehrane.
Vrtnarjenje:
v primeru dodajanja biooglja tlom (od 8 do 20 l na m2), moramo poskrbeti za ustrezno količino hranilnih snovi predvsem dušika v prsti,
Uporaba v vrtičkarstvu:

- V primeru kompostiranja vmešamo 5-10% biooglja v izhodiščni material (maksimalno do 30%)
- Na vrtu ga dodaja tlom, 1l - za cca  6m2

Splošno o Biooglje:

BIOOGLJE Organski in ekološki proizvod, ki izredno pozitivno vpliva na zdravje in rast živali, trajno izboljša strukturo zemlje ter optimalno poveča njeno rodovitnost.

Biooglje je proizvedeno iz celuloznih vlaken, šitnih plev in zelenega odpada. Biooglje je certificirano s strani EU. Bistvo BIOOGLJA so mikropore, katerih skupna površina sten v porozni strukturi 10g biooglja znaša 4.000m2. Praksa ter vsakodnevna uporaba več kot 500 večjih kmetov v Sloveniji in Avstriji je dokazala, da zaradi svoje strukture in lastnosti sluši: Kot dodatek k kompostu, gnoju ali gnojevki (4kg ali okoli 20 litrov na tono gnoja ali m3 gnojevke) nase veše večino organskega dušika, s čimer pomembno povečamo vsebnost organskega dušika v zemlji, kar se tudi takoj pokaše z zmanjšanjem smradu, ker nase veše amonijak (dušik). V milijone mikroskopskih porah dolgoročno skladišči hranila, minerale, ogljik, dušik, fosfor in vodo, kar pomeni:- večji učinek naravnih gnojil (komposta, gnoja in gnojevke),- da trajno bogatimo in regeneriramo zemljo (ogljik veše nase za več kot stoletje),- da omogočimo idealno domovanje, mikroorganizmom, potrebnih za bujno rast,- ne potrebujemo dodatnega gnojenja in je potrebno je do 6-krat manj zalivanja,-da se izpiranje hranil in mineralov v nišje plasti zemlje zmanjša za do 70%,o da zaradi njegove poroznosti bistveno povečamo zračnost zemlje, zato potrebujemo manj mehanske obdelave tal,…- praksa je pokazala, da ga v 80% kmetje dodajajo kot direkten dodatek k prehrani šivalim (0,4 do 0,6% k izhodiščni teši hrane), nase veše strupene snovi iz telesa, kar razstruplja telo in izboljša prebavo, delovanje jeter, zdravje in rast šivali (npr. pri kravah molznicah praksa kaše zmanjšanje vrednost somatskih celic v mleku).

Tehnične lastnosti

OSNOVNO Dodatki za zemljo
BLAGOVNA ZNAMKA Vetisa
KATEGORIJA Biooglje
VOLUMEN 20 Litrov
OSNOVNI NAMEN - Razraščanje
- Odpornost rastlin

Kje prodajamo izdelek: Vetisa- BioOglje 20L / 48/EP

REGIJE
TRGOVINE
1. TRBANC D.O.O.
MARKLJEVA ULICA 2
8000 Novo mesto - dostava

Telefon: 07 393 11 30
2. ARBORETUM VOLČJI POTOK
Volčji Potok 3
1235 Radomlje

Telefon: +386 1 831 23 45
ZEMLJEVID

  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh