Gabion-visoka greda iz kamenja, dol. 200 cm x širina 100 x višina 80 cm,5x10


Preberi več ...


Cena: 415,45 € vključno z DDV / kos
Ident:VG1
Črtna koda:9004179569017
Bruto masa:40,1000 kg / kos

Primerjaj izdelek

Gabion – visoka greda, dolžina 200 cm, širina 100 cm, višina 80 cm.

Enostavna visoka greda z okenci 5 x10 cm. Hitra montaža.

Debelina žice 4,5 mm, natezna trdnost žične ≥ 450 N / mm, velikost mreže 5 x 10 cm, brez štrleči koncev žice, debelina stene 15 cm, dostava kot komplet (brez flisa in kamenja)

Poraba kamenja cca 1200 kg

 

Predelava / Uporaba:

Dvignjeno posteljo je treba napolniti z kamenjem. Velikost polnila mora biti večja od razmika navpičnih žic. Kamne je treba uskladiti na roke, obrnjen s plosko stranjo na mrežo, tako da ne štrlijo iz mreže.

Privlačen lep videz dosežemo z natančno zlaganje kamna na vidni strani. Idealna velikost kamenja je velikost 50-100 mm. Ta velikost zrna je optimalna in usklajena z velikostjo mrežnega očesa in debelino stene.

Vključena so podrobna navodila za montažo.

Splošno o Visoke grede in pripomočki:

Visoke grede: Inovativna rešitev za učinkovito in enostavno vrtnarjenje

V svetu vrtnarjenja so visoke grede postale simbol inovacije, saj združujejo praktičnost, ekološkost in enostavnost vzdrževanja. Njihove prednosti pred klasično pridelavo na vrtu so večplastne, zagotavljajo vrtnarska opravila brez sklanjanja, lažji nadzor mikroklime in hitreje ogreta tla. Primerna rešitev tako za tiste, ki se soočajo s pomanjkanjem primernega zemljišča, kot tudi za tiste, ki želijo izkoristiti prednosti visokih gred v smislu udobnejšega vrtnarjenja.

Prednosti visokih gred:

 • Vrtnarska opravila brez sklanjanja: Visoke grede omogočajo, da se vrtnarskim opravilom posvetite brez neprijetnega sklanjanja. To zmanjšuje obremenitev hrbtenice in olajša vzdrževanje vrta, kar je še posebej dobrodošlo za tiste z omejenimi sposobnostmi.
   
 • Lažji nadzor mikroklime: Zaradi svoje višine omogočajo lažji nadzor nad mikroklimo v gredi. Tako lahko prilagajate temperaturo, vlago in osvetlitev, kar je ključno za optimalno rast rastlin.
   
 • Prej ogreta tla: Zemlja v visokih gredah se hitreje ogreje, kar omogoča zgodnje sejanje in saditev ter posledično hitrejšo rast rastlin.
   
 • Primerna za slabo zemljo in omejeno zemljišče: Visoke grede so odlična rešitev v primerih, ko je zemlja slabe kakovosti ali pa nimamo na voljo dovolj zemljišča za klasičen vrt. Tako lahko brez težav vzgojimo bogat pridelek na omejenem prostoru.
   
 • Organski material za učinkovito segrevanje: Organski material, položen na vrhu gred, ob razgradnji sprošča toploto. Tako se prst hitreje segreje, kar je zlasti pomembno v hladnejših obdobjih ali na začetku sezone.
   

Priprava visoke grede:

Za optimalno delovanje visoke grede je pomembno, da jo ustrezno pripravimo:

 • Mreža proti voluharju: Na dno greda se postavi mreža proti voluharju, ki preprečuje vdor škodljivcev.
   
 • Čepasta folija za zaščito: Stranske površine grede zaščitimo s čepasto folijo, kar preprečuje erozijo in ohranja stabilnost greda.
   
 • Drenažni del z vejami in sekanci: Spodnji del greda napolnimo z vejami in sekanci za dobro drenažo.
   
 • Plast organskega materiala in komposta: Sledi plast zemlje, prekrita z organskim materialom (slama, listje, miskantus) in kompostom za hranjenje rastlin.
   
 • Vrhunski substrat za vrtnarjenje: Za zgornji sloj uporabimo kakovostno zemljo, kot je Vetisa - Visoke grede in vrt substrat, ki zagotavlja idealne pogoje za rast rastlin.

Visoke grede niso le vrtnarsko orodje; so simbol trajnostnega in pametnega pristopa k vrtnarjenju. Z enostavno vzdrževanje, nadzorom mikroklime in visoko produktivnostjo so nepogrešljive za vsakega strastnega vrtnarja, ki si želi optimalno izkoristiti svoj prostor na vrtu.

 

 

  • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh