PAMIDRE-Mineralno drenažno okrasno nasutje /18L/13 kg/60 kom/p


Preberi več ...


Cena: 17,61 € vključno z DDV / kos
Zaloga: DA Kalkulator
Dobavljivost: 1-5 dni
Ident:VR28
Črtna koda:PAMIDRES18
Bruto masa:13,0000 kg / kos
kos


Primerjaj izdelek

PAKIRANJE: 13 Kg = 18 L

PORABA: 18 Litrov za 1 m2, pri debelini nasutja 1-2 cm

MEŠANJE Z VODO: 1,5 litra vode na vrečo (18 litrov) 

 

Za lepši izgled priporočamo uporabo ALU robnikov.

Splošno o Pamidre-protiplevelno nasutje:

Uporaba PAMIDRE - mineralnega drenažnega okrasnega nasutja v vrtnarstvu: funkcionalnost in estetika

 Mineralno drenažno okrasno nasutje je pomemben element v vrtnem oblikovanju, ki zagotavlja funkcionalnost in estetiko v vrtnih površinah. Narejeno je iz naravnih mineralnih materialov, kot so kamenčki, gramoz, proda ali drugi drobni minerali. Njegove lastnosti in uporaba so ključnega pomena pri vzdrževanju zdravega vrta in izboljšanju drenažnih lastnosti.

 

Lastnosti mineralnega drenažnega okrasnega nasutja 

 • Dobra drenaža: To nasutje je znano po svoji sposobnosti učinkovite drenaže vode. Pogosto se uporablja za preprečevanje zastajanja vode, kar zmanjšuje tveganje za gnitje korenin rastlin.
 • Poroznost: Mineralno nasutje je običajno zelo porozno, kar omogoča, da voda prosto odteka skozi njegove plasti. Ta lastnost prispeva k dobro zračenemu in odcednemu okolju za korenine rastlin.
 • Estetska vrednost: Poleg funkcionalnih lastnosti ima tudi estetsko vrednost.
 • Trajnost: To nasutje je pogosto trajno in odporno na vremenske vplive. Ne razpada hitro, kar omogoča dolgotrajno uporabo.
 • Uporabnost v različnih okoljih: Mineralno drenažno okrasno nasutje ni le za vrtove. Uporablja se lahko tudi za oblikovanje poti, dekoriranje gredic, zasajanje lončnic, pri urejanju vodnih vrtov in še več.
 • Okolju prijazno: Zaradi svoje naravne strukture je to nasutje okolju prijazno. Nekatere vrste mineralnega nasutja lahko celo pomagajo pri ohranjanju zdravja tal

 

Mineralno drenažno okrasno nasutje je v vrtnarstvu izjemno uporabno zaradi svojih funkcionalnih lastnosti in estetske vrednosti. Nekaj specifičnih načinov, kako se uporablja, vključuje:

 • Drenaža cvetličnih gred in vrtov: Položite ga na dno cvetličnih gred, lončkov ali korit, preden dodate zemljo in rastline. To pomaga pri drenaži vode in preprečuje zastajanje vode, kar je ključno za preprečevanje gnilobe korenin rastlin.
 • Vrtni poti in obrobni material: Mineralno nasutje je odlična izbira za poti ali obrobe vrtov. Postavite ga na poti za pešce ali ob robu gredic, da zagotovite dobro drenažo.
 • Vodne funkcije v vrtu: Lahko se uporablja tudi okoli ribnikov ali vodnih vrtov za estetski videz, poleg tega pa omogoča odtekanje vode in ohranja zdravje rastlin.
 • Podlaga za številne vrste rastlin: Mineralno drenažno okrasno nasutje je primeren za večino vrst rastlin, še posebej tistih, ki zahtevajo dobro odcedna tla. Lahko se uporablja za trajnice, grmovnice, lončnice in celo določene vrste zelenjave.
 • Protierozijske rešitve: V območjih, kjer je erozija tal problematična, se mineralno nasutje lahko uporablja za ohranjanje tal, saj lahko prepreči izpiranje zemlje in zmanjša erozijo.

 

Mineralno drenažno okrasno nasutje je vsestranski element v vrtnarstvu, ki hkrati izboljšuje estetiko in funkcionalnost vrta. S pravilno uporabo lahko pripomore k zdravemu okolju za rastline in k privlačnemu videzu vrta.

 

Uporaba: v PaMiDre dodamo 1,5 litra vode (na vrečo) in premešamo, dokler ni zmes gladka, nato PaMiDre enostavo razporedimo in zravnamo na pripravljena tla približno v višini od 2-3 cm. .

Pri visokih temperaturah je potrebno povečati količino vode. Nasutje PaMiDre se posuši po dveh dneh. Ker je plast mehka se ne priporoča hoja po njej.

Priporočamo ogled video navodil za primer nasutja brez zasaditve rastlin.

 

V primeru zasaditve rastlin si oglejte  video: www.youtube.com/watch

Tehnične lastnosti

OSNOVNO Pesek, kamen in dekoracija
KATEGORIJA
TEŽA 13 kg

Kje kupiti: PAMIDRE-Mineralno drenažno okrasno nasutje /18L/13 kg/60 kom/p

ZEMLJEVID
REGIJE
TRGOVINE
1. CVETLIČARNA BARBARA, BARBARA HLEBEC S.P.
STARI TRG 29
8230 Mokronog

Telefon: 031358203
2. KZ ŠALEŠKA, TPC SAŠA, NAZARJE
PRIHOVA 56
3331 Nazarje

Telefon: 031414680

 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh