Naravna NPK gnojila-stimulatorji

Naravna gnojila: Trajnostno ohranjanje plodnosti tal

Naravna gnojila predstavljajo temelj trajnostnega vrtnarjenja, saj združujejo moč narave in človeškega znanja. Nasproti umetnim gnojilom, ki vsebujejo sintetične sestavine, naravna gnojila izhajajo iz organskih virov, kar omogoča rastlinam absorbiranje hranil na naraven in uravnotežen način. V naslednjih odstavkih bomo raziskali nekatera od najbolj priljubljenih naravnih gnojil in njihove prednosti za zdravo rast rastlin.

Organsko dolgoročno gnojilo - Pikogran

Posebnost Organskega dolgoročnega gnojila - Pikogran je v počasnem sproščanju hranil, kar omogoča enakomerno rast rastlin. Hranila se osvobajajo postopoma in vztrajajo kar do štiri mesece, pri čemer je čas sproščanja odvisen od aktivnosti mikroorganizmov v zemlji. Pikogran je pravcato čudo za zelenjavo, vključno s solatnicami in plodovkami, ter se odlično obnese tudi pri lončnicah in na trati. Uporaba je prilagodljiva, saj ga lahko enostavno potresete po površini ali pa ga zmešate s substratom ali zemljo, kar omogoča optimalno hranjenje rastlin po njihovih potrebah. S Pikogranom bo vaš vrt očaral s svojo bujno in enakomerno rastjo, kar bo prava paša za oči in dušo vrtnarja.

Listno gnojilo: Povečajte zelene rezerve vaših rastlin

Listno gnojilo je učinkovit način za hitro dopolnitev hranil v rastlinah, še posebej takrat, ko se pojavijo znaki pomanjkanja. Zaradi svoje hitre absorpcije skozi liste rastlin, listna gnojila omogočajo hitro in učinkovito zagotovitev potrebnih hranil. To je še posebej pomembno v obdobjih hitre rasti ali pri posebnih potrebah posameznih rastlinskih vrst.

Mikoriza: Ekološka simbioza za zdrave korenine 

Mikoriza je naravna simbioza med koreninami rastlin in mikroskopskimi glivami, ki pomagajo pri absorpciji vode in hranil iz tal. Dodajanje mikorize v tla spodbuja razvoj močnega koreninskega sistema, kar povečuje odpornost rastlin na stresne razmere in izboljšuje njihovo splošno vitalnost.

Organsko-mineralna gnojila: Sožitje najboljših elementov

Organsko-mineralna gnojila so inovativna rešitev, ki združuje najboljše lastnosti naravnih organskih snovi in mineralnih elementov. Ta posebna kombinacija predstavlja celovit pristop k hranjenju rastlin, saj zagotavlja kompleksno prehrano, ki je ključna za optimalno rast in razvoj.

Zaradi vsebovanih naravnih organskih snovi rastline prejmejo pomembne hranilne snovi, ki so potrebne za njihovo zdravje. Hkrati pa prisotnost mineralnih elementov poskrbi za dodatno podporo rasti in razvoju. To omogoča rastlinam, da učinkoviteje izkoristijo raznolike sestavine gnojila.

Poleg tega organsko-mineralna gnojila pozitivno vplivajo na strukturo tal. S svojo naravno sestavo izboljšujejo strukturo tal, kar vodi do povečane zračnosti in boljše sposobnosti zadrževanja vlage. Takšne lastnosti so ključne za ohranjanje zdravega koreninskega sistema rastlin, saj omogočajo optimalne pogoje za rast korenin in absorpcijo hranil.

V skupnosti vrtnarjev in kmetovalcev so organsko-mineralna gnojila priznana kot učinkovito orodje za doseganje visokokakovostnih pridelkov, hkrati pa pripomorejo k trajnostni in ekološki pridelavi.

Organska peletirana gnojila: Trajnostna izbira za vaš vrt

Organska peletirana gnojila so odlična izbira za tiste, ki si prizadevajo za trajnostno in organsko vrtnarjenje. Ti peleti, pridobljeni iz naravnih virov, so bogati z organskimi snovmi in hranili. Njihova oblika omogoča enakomerno sproščanje hranil v tla, kar zagotavlja dolgotrajno prehrano rastlinam. Ena od prednosti organskih peletiranih gnojil je, da spodbujajo biološko aktivnost tal. Organizmi v tleh razgrajujejo pelete, s čimer povečujejo razpoložljivost hranil za rastline. To prispeva k izboljšanju strukture tal, zadrževanju vlage in splošnemu zdravju tal. Trajnostno pridobljeni peleti so običajno narejeni iz različnih naravnih virov, kot so kompost, gnoj, alge ali rastlinski ostanki. Uporaba teh peletov ne le podpira okolju prijazno prakso, ampak tudi zmanjšuje potrebo po sintetičnih kemikalijah v vrtnarjenju. Organska peletirana gnojila so tako odlična izbira za tiste, ki si prizadevajo za vzdržno in naravno pridelavo zelenjave, sadja ter drugih rastlin.

Organska gnojila s certifikatom

Organska gnojila s certifikatom so pravi vrtnarski dragulj, ki združujejo trajnost in učinkovitost. S temi gnojili lahko vaš vrt goji zdrave rastline brez sintetičnih kemikalij, saj so pridelana v skladu z najvišjimi standardi ekološke pridelave. Certifikat je zagotovilo, da so uporabljene surovine naravne in neonesnažene, kar pripomore k ohranjanju ekosistema. Zanje je značilna tudi uravnotežena sestava hranil, ki podpira rast rastlin na naraven način. Z organskimi gnojili s certifikatom bo vaš vrt ne le bujen, ampak tudi okolju prijazen in poln življenja.

Kako pravilno uporabljati naravna gnojila? 

Pravilna uporaba naravnih gnojil je ključnega pomena za zagotovitev optimalne prehrane in rasti rastlin. Tu je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali uporabljati naravna gnojila na učinkovit način:

 • Preverite sestavo gnojila: Pred uporabo se prepričajte, da poznate sestavo gnojila. Različna gnojila vsebujejo različne hranilne snovi, zato je pomembno, da izberete tista, ki najbolj ustrezajo potrebam vaših rastlin.
 • Pravilna količina gnojila: Uporabite priporočene količine gnojila glede na velikost in vrsto rastlin. Preveč gnojila lahko povzroči prekomerno rast rastlin in celo škoduje koreninam.
 • Enakomerna razporeditev: Razporedite gnojilo enakomerno okoli koreninske cone rastlin. Poskrbite, da se gnojilo dobro premeša z zemljo, da se zagotovi enakomerna absorpcija hranil.
 • Redna uporaba: Naravna gnojila se običajno uporabljajo redno skozi rastno sezono. To pomaga zagotoviti kontinuirano oskrbo rastlin z hranili.
 • Spremljanje rastlin: Spremljajte odziv rastlin na uporabo gnojila. Opazujte spremembe v barvi listov, velikosti in cvetenju. To vam bo pomagalo prilagoditi količino gnojila, če je potrebno.
 • Upoštevajte priporočila proizvajalca: Vedno preberite in upoštevajte navodila in priporočila proizvajalca na embalaži gnojila. To vključuje priporočene količine za določene rastline, pogostost uporabe in način aplikacije.
 • VETISA-ORGO 700kg -Organsko gnojilo NPK 4,8-3,4-2,7/BB/1m3/KAT2
  VETISA-ORGO 700kg -Organsko gnojilo NPK 4,8-3,4-2,7/BB/1m3/KAT2
  Cena: 0,44 € / kilogram
 • POMAGALČEK listno gnojilo/škropivo koncentrat 200ml
  POMAGALČEK listno gnojilo/škropivo koncentrat 200ml
  Cena: 13,99 € / kos
 • DCM-ECOR4-ECO-MIX 4- COR75-100D (Minigran)-NPK 7-7-10-25kg-100% org.gnojilo 36/p
  DCM-ECOR4-ECO-MIX 4- COR75-100D (Minigran)-NPK 7-7-10-25kg-100% org.gnojilo 36/p
  Cena: 54,36 € / kos
 • POMAGALČEK listno gnojilo/škropivo z razpršilko 300ml (6kom/pak)
  POMAGALČEK listno gnojilo/škropivo z razpršilko 300ml (6kom/pak)
  Cena: 15,05 € / kos
 • NEEM CAKE, 100 % organsko gnojilo, 2 kg/vreča
  NEEM CAKE, 100 % organsko gnojilo, 2 kg/vreča
  Cena: 12,59 € / kos
 • BIO FIX 100 ml
  Cena: 9,90 € / kos
 • DCM-ECOR1-ECO-MIX 1-COR75-100D (Minigran)- NPK 9-5-3 -25kg-100% org.gnojilo 33/p
  DCM-ECOR1-ECO-MIX 1-COR75-100D (Minigran)- NPK 9-5-3 -25kg-100% org.gnojilo 33/p
  Cena: 56,20 € / kos
 • Symbivit - mikoriza za rastline 750 g/pak
  Symbivit - mikoriza za rastline 750 g/pak
  Cena: 23,35 € / kos
 • Organics nutrients - Power plant 0,5L
  Organics nutrients - Power plant 0,5L
  Cena: 14,90 € / kos
 • Organics nutrients - Big start 0,5L
  Organics nutrients - Big start 0,5L
  Cena: 17,90 € / kos
 • NEEM CAKE, 100 % organsko gnojilo, 4 kg/vreča
  NEEM CAKE, 100 % organsko gnojilo, 4 kg/vreča
  Cena: 22,35 € / kos
 • BIO - ZEL 50 ml
  Cena: 20,99 € / kos
 • Symbivit - mikoriza za rastline 150 g/pak
  Symbivit - mikoriza za rastline 150 g/pak
  Cena: 9,90 € / kos
 • Organics nutrients - Mykoriza premium 100g
  Organics nutrients - Mykoriza premium 100g
  Cena: 24,90 € / kos
 • Organics nutrients - Big plant 500g
  Organics nutrients - Big plant 500g
  Cena: 13,90 € / kos
 • Organics nutrients - Big start 1 L
  Organics nutrients - Big start 1 L
  Cena: 27,90 € / kos
 • KELP TONIC 100 ml
  Cena: 7,70 € / kos
 • Neem Leaf Shine 300 ml
  Novo
  Neem Leaf Shine 300 ml
  Cena: 10,99 € / kos
 • Turfcomp - mikorizne glive za vzgojo in nego trate 750 g/pak
  Turfcomp - mikorizne glive za vzgojo in nego trate 750 g/pak
  Cena: 7,94 € / kos
 • Turfcomp - mikorizne glive za vzgojo in nego trate 3 kg/pak
  Turfcomp - mikorizne glive za vzgojo in nego trate 3 kg/pak
  Cena: 29,29 € / kos
 • Organics nutrients - Power plant 1 L
  Organics nutrients - Power plant 1 L
  Cena: 19,90 € / kos
 • Organics nutrients - Big plant 3 KG
  Organics nutrients - Big plant 3 KG
 • DCM-ECOR2-ECO-MIX 2- COR75-100D (Minigran)-NPK 7-3-12 -25kg-100%organsko gnojilo
  DCM-ECOR2-ECO-MIX 2- COR75-100D (Minigran)-NPK 7-3-12 -25kg-100%organsko gnojilo
 • Symbivit - mikoriza za rastline 3 kg/pak
  Symbivit - mikoriza za rastline 3 kg/pak
 • Symbivit - mikoriza za rastline 10 kg/pak
  Symbivit - mikoriza za rastline 10 kg/pak
 • Symbivit - mikoriza za rastline 20 kg/pak
  Symbivit - mikoriza za rastline 20 kg/pak
 • Turfcomp - mikorizne glive za vzgojo in nego trate 10 kg/pak
  Turfcomp - mikorizne glive za vzgojo in nego trate 10 kg/pak
 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh