Od narave velikokrat pričakujemo preveč, a enostavno spregledamo, kar nam nudi. Pogosto se to zgodi prav takrat, ko govorimo o naravnih tradicionalnih gnojilih. Prav naravno gnojilo NEEM ponuja preproste in učinkovite rešitve za prehrano rastlin in dodatne koristi za vašo zemljo.

 

Kaj torej NEEM je?

Neem je svetovno znana rastlina, ki jo uporabljamo v kmetijstvu, vrtnarijah in celo v medicini. Lahko trdimo, da je eden najbolj vsestranskih ekoloških pridelkov na svetu in kjerkoli se pojavi za sabo pušča dobre rezultate.

Stranski proizvod stiskanja plodov NEEM-a, je NEEM CAKE, pri čemer se trupi in semena zmeljejo, ter stisnejo v tako imenovani CAKE (kolač). Tako dosežemo boljše pogoje za transport, skladiščenje in ne nazadnje uporabo.


 

3 dejstva, zakaj je NEEM lahko vaš najboljši prijatelj na vrtu.

1.) Seme NEEMA je stranski produkt pridobivanja NEEM-ovega olja in je eno najbolj mikro-hranilnih gostih organskih hranil na svetu. NEEM CAKE Vetisa, je narejen s hladno rotacijsko obdelavo, brez dodatnega segrevanja ali dodanih kemikalij, tako da lahko vaše rastline dosežejo visoke rezultate na popolnoma naraven način.

2.) Velikokrat se osredotočamo na pridelek in hkrati pozabimo, da je temelj naših rastlin zemlja na kateri rastejo. Zdravje tal je bistvenega pomena predvsem za plodnost rastlin. Prekomerna uporaba gnojil navadno iz zemlje odstrani koristne mikroorganizme, ki pomagajo pri razgradnjo organskih snovi. NEEM je izredno bogat vir rastlinskih beljakovin in ogljikovih hidratov za talne mikrobe. Posledično se poveča raven ogljika v zemlji, kar pomaga pri povečanju zmogljivosti zadrževanja vode v zemlji in razpoložljivost dušika.

3.) Z NEEM-mom lahko zemljo pripravite tako, da bolje absorbira druga naravna gnojila in jih zadržuje dlje časa ter preprečuje izparevanje ali izgubo dušika. Tako rastline dosežejo večji izkoristek dodanih gnojil.

 

Na koncu ugotovimo, da lahko z NEEM-mom uporabimo za izboljšanje tal ter splošno prehrano zdravil in kot prihranek stroškov ali bolj ‘’ekonomičen’’ pristop.

 

  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh