Novo

PVC Robnik, UV stab., višina 10 cm dolžina 300 cm, CENA NA KOS

13,10 € vključno z DDV / KOM
Ident: AS147
Črtna koda: -
Bruto masa: 0,9000 kg / KOM

Primerjaj izdelek

PVC Robniki so izdelani iz UV stabilne pvc mase, z dolgo življenjsko dobo, debeline 4,5 mm, višine 10 cm, dolžine 300 cm, so izredno močni in odporni, prav tako pa fleksibilni ter s tem zelo primerni za oblikovanje raznoraznih zavitih potk, gredic, dvorišč…

Z PVC robnikim preprečimo ožago travo, saj na sebe na vežejo vlage.


Preprosta vgradnja

V večini primerov za postavitev PVC robnikov uporabimo železne šipke debeline 4-6 mm, dolžine 20 – 30 cm. PVC robnike postavimo v linijo, ki smo jo začrtali, nato pa iz obeh strani na vsakih 50 – 70 cm v zemljo zabijemo šipko ter s tem fiksiramo robnike. Nato obe strani obsujemo z izbranim materialom.

Lahko pa robnike postavimo v začrtano linijo ter jo iz vsake strani preposto obsujemo z izbranim materialom.

PVC robne za vrt se lahko vgrajuje podobno kot betonske robnike s tem, da se porabi do 70% manj betona. Na izkopani površini se naredi trikotnik betona v višini 3 – 4 cm in širini 5 cm, nato se robnik enostavno vloži v vrh trikotnika ter se ga potisne do tal. S tem dobimo oporo, višino in želeno obliko robnika. Nato obe strani obsujemo z izbranim materialom.

Pri vgradnji za potke, dvorišča, obrobe, ki ločujejo napušče ob hišah, pohodne površine od travnih površin se PVC robniki vgrajujejo v višini zemlje, peska ali pod določenimi pogoji celo asfalta. S tem dosežemo, da se robnika ne vidi ob enem pa ločujemo različne materiale, ter s tem preprečimo mešanja le teh. Pri izdelavi gredic, zelenjavnih vrtov, pa so lahko robniki dvignjeni na poljubno površino.

 

Pomembno!

Ker se PVC robniki v poletni vročini malenkost raztezajo, pustimo med njimi 2 – 3 mm prostora, kadar jih vgrajujemo v hladnejših obdobjih, da se le ti lahko raztezajo in se ne zvijajo.

Navodila za oblikovanje

Robnike lahko režemo oz. oblikujemo s kotnim brusilnikom, žagico za želeso, olfa nožem … Pri rezanju robnikov obvezno uporabljajte zaščitna očala, zaščitno delovno obleko in rokavice.

 

Splošno o PVC robniki:

Plastični robniki za hitro in enostavno zaključevanje roba, ločevanje gred med travo in kamenjem, lubjem ...

PVC robniki preprečujejo ožgano trato v poletnih mesecih. Poleg tega so prednosti enostavna, hitra in poceni vgradnja ter dolga življenjska doba; skoraj neopazen prehod med različnimi materiali z uporabo PVC robnikov daje lep vizualni izgled.

 

 

Tehnične lastnosti

OSNOVNO Pesek, kamen in dekoracija
KATEGORIJA Robniki
VIŠINA 10cm
DOLŽINA 3 metre
BARVA Črna


  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh