Novo

PVC Robnik, UV stab., višina 10 cm dolžina 300 cm, CENA NA KOS

18,94 € vključno z DDV / kos
Zaloga: DA Kalkulator
Dobavljivost: 1-5 dni
Ident:AS147
Črtna koda:-
Bruto masa:0,9000 kg / kos
kos


Primerjaj izdelek

PVC Robniki so izdelani iz UV stabilne pvc mase, z dolgo življenjsko dobo, debeline 4,5 mm, višine 10 cm, dolžine 300 cm, so izredno močni in odporni, prav tako pa fleksibilni ter s tem zelo primerni za oblikovanje raznoraznih zavitih potk, gredic, dvorišč…

Z PVC robnikim preprečimo ožago travo, saj na sebe na vežejo vlage.


Preprosta vgradnja

V večini primerov za postavitev PVC robnikov uporabimo železne šipke debeline 4-6 mm, dolžine 20 – 30 cm. PVC robnike postavimo v linijo, ki smo jo začrtali, nato pa iz obeh strani na vsakih 50 – 70 cm v zemljo zabijemo šipko ter s tem fiksiramo robnike. Nato obe strani obsujemo z izbranim materialom.

Lahko pa robnike postavimo v začrtano linijo ter jo iz vsake strani preposto obsujemo z izbranim materialom.

PVC robne za vrt se lahko vgrajuje podobno kot betonske robnike s tem, da se porabi do 70% manj betona. Na izkopani površini se naredi trikotnik betona v višini 3 – 4 cm in širini 5 cm, nato se robnik enostavno vloži v vrh trikotnika ter se ga potisne do tal. S tem dobimo oporo, višino in želeno obliko robnika. Nato obe strani obsujemo z izbranim materialom.

Pri vgradnji za potke, dvorišča, obrobe, ki ločujejo napušče ob hišah, pohodne površine od travnih površin se PVC robniki vgrajujejo v višini zemlje, peska ali pod določenimi pogoji celo asfalta. S tem dosežemo, da se robnika ne vidi ob enem pa ločujemo različne materiale, ter s tem preprečimo mešanja le teh. Pri izdelavi gredic, zelenjavnih vrtov, pa so lahko robniki dvignjeni na poljubno površino.

 

Pomembno!

Ker se PVC robniki v poletni vročini malenkost raztezajo, pustimo med njimi 2 – 3 mm prostora, kadar jih vgrajujemo v hladnejših obdobjih, da se le ti lahko raztezajo in se ne zvijajo.

Navodila za oblikovanje

Robnike lahko režemo oz. oblikujemo s kotnim brusilnikom, žagico za želeso, olfa nožem … Pri rezanju robnikov obvezno uporabljajte zaščitna očala, zaščitno delovno obleko in rokavice.

 

Splošno o PVC robniki:

Plastični robniki za hitro in enostavno zaključevanje roba, ločevanje gred med travo in kamenjem, lubjem ...

PVC robniki preprečujejo ožgano trato v poletnih mesecih. Poleg tega so prednosti enostavna, hitra in poceni vgradnja ter dolga življenjska doba; skoraj neopazen prehod med različnimi materiali z uporabo PVC robnikov daje lep vizualni izgled.

 

 

Tehnične lastnosti

OSNOVNO Pesek, kamen in dekoracija
KATEGORIJA Robniki
VIŠINA 10cm
DOLŽINA 3 metre
BARVA Črna

Kje prodajamo izdelek: PVC Robnik, UV stab., višina 10 cm dolžina 300 cm, CENA NA KOS

REGIJE
TRGOVINE
1. VRTNARIJA TOPLAK, podjetje za proizvodnjo, trgovino in storitve, d.o.o.
Gorica pri Šmartnem 41
3000 Celje - dostava

Telefon: 041 619 888
ZEMLJEVID

  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh