IS. Green angel tumbled Chiottolo (40-60 mm) 25kg- okrasni kamen


Preberi več ...


Cena: 17,99 € vključno z DDV / kos
Zaloga: DA Kalkulator
Dobavljivost: 1-5 dni
Ident:IS012
Črtna koda:3830026953793
Bruto masa:25,0000 kg / kos
kos

Primerjaj izdelek

Splošno o Večje kamenje:

 Večje kamenje v vrtu: Ustvarjanje karakterja z naravnimi elementi

Večje kamenje - močan, viden in naraven element, ki v vrtovih in oblikovanju ustvarja izjemno privlačnost in vzdušje. S svojo velikostjo, teksturo in barvo je večje kamenje odlična izbira za dodajanje strukture, značaja in naravnega čara vrtov. Raznolikost uporabe teh kamnov je prava paleta možnosti - od dekorativnih do funkcionalnih, ki vam omogočajo, da ustvarite izjemen vizualni in prostorski vtis. 

Kako večje kamne izkoristiti v oblikovanju vrtov?

Način uporabe večjega kamna (velikost 200-600 mm) v vrtnarstvu in krajinskem oblikovanju je zelo vsestranski. Naslednji so nekateri načini, kako lahko uporabite to večje kamenje v vrtu:

 • Vrtni skalnjaki: Večje kamne lahko uporabite za oblikovanje skalnjakov ali kamnitih vrtov. Postavite jih na strateška mesta med manjše kamne ali med rastline za vizualni kontrast in dodajanje trdnosti.
 • Dekorativne kamnite zasaditve: Z večjimi kamni lahko ustvarite atraktivne kamnite postavitve z zasaditvijo manjših rastlin ali okrasnih grmovnic mednje. To dodaja strukturo, teksturo in značaj vrtu.
 • Robniki poti ali tlakovcev: Postavite večje kamne ob robove poti ali tlakovcev za dodatno estetsko privlačnost. Poleg tega lahko služijo kot varovalni robniki.
 • Okrasitev vodnih elementov: Uporabite jih okoli vodnih elementov, kot so ribniki, slapovi ali vodne kaskade. Kamnita obala ali postavitev v bližini vode dodata naraven videz.
 • Drenaža in preprečevanje erozije: V večjih naklonjenih območjih ali na mestih, kjer obstaja možnost erozije, lahko postavite večje kamne, da preprečite erozijo tal.
 • Izdelava suhih zidov: Večji kamni se pogosto uporabljajo za izgradnjo suhih zidov ali pa so del podpore teras in drugih struktur v vrtu. Njihova stabilnost in trdnost omogočata gradnjo vzdržljivih zidov, ki so hkrati funkcionalni in estetski.
 • Podpora rastlinju: Kamni so lahko del oblikovanja gredic ali vrtov, kjer se uporabljajo kot podpora za rastline, bodisi kot osnova za dvigovanje cvetja ali zelenjavnih gredic.

Večje kamne v velikosti od 200 do 600 mm lahko vključite v vrtne načrte za različne funkcije in estetske namene. Uporabljajo se lahko kot funkcionalni ali dekorativni elementi, ki dajejo vrtu naravni in privlačen videz.

Za lažjo predstavo koliko kamenja porabimo: 1600 kg kamenja = 1m3

 Pomembna navodila: PAZITE: naši naravni izdelki so podvrženi nihanju barve, strukture in velikosti.

Nekatere slike ne ustrezajo dejanski barvi kamna. Podatki o velikosti kamnov se nanašajo na velikost očesa sita. 

Večje dolžine stranic pri podolgovatih kamnih in majhen delež manjših kamnov so pri tehnologiji presajanja neizogibni. 

Med transportom in pakiranjem se ustvari nekaj praha in manjših delcev (do 10%), kar ni razlog za reklamacijo.

 

Za pomoč pri porabi materialov uporabite naš kalkulator. (http://www.vetisa.si/vsebina/kalkulator.html)
 

Tehnične lastnosti

KATEGORIJA


 • Hitra dostava do vas
 • Veliko izdelkov na zalogi
 • Enostaven nakup
 • Vračilo blaga v 14 dneh