DOMOFLOR MIX - P22+20kg CLAY 80W-20B Peat /BB/6000L DIN- Subs. za lončnice+GLINA


Preberi več ...


Cena: 632,26 € vključno z DDV / big bala
Ident:ZE137
Črtna koda:-
Bruto masa:1.000,0000 kg / big bala

Primerjaj izdelek

Je univerzalni substrat za lončnice z srednjo strukturo (0-20 mm).
Dodana je vrhunska nemška granulirana glina (20 kg/m3). Sestavljen je iz mešanice 100 % belih šot. Ima dodano gnojilo PG mix 1,0 kg/m3. Dodani so dolgoročni mikroelementi in vlažnostni agent
Fiba Zorb. Faktor pH je 5.8.

Splošno o Baltiški substrati DOMOFLOR:

Baltiški substrati: Kvalitetna osnova za vaš vrt 

Baltiški substrati predstavljajo odlično izbiro za vrtnarjenje, saj so naravni materiali, pridobljeni iz baltiških rastlinskih ostankov. Gre za organske snovi, ki so bogate s hranili in imajo izvrstne lastnosti za gojenje rastlin. V nadaljevanju si oglejte nekaj ključnih prednosti baltiških substratov ter nasvete za njihovo učinkovito uporabo v vašem vrtu.

 

Prednosti uporabe baltiških substratov

  • Bogata hranilna vrednost: Baltiški substrati so naravni vir hranil, ki so ključnega pomena za zdravo rast rastlin. Vsebujejo esencialne snovi, kot so dušik, fosfor, kalij, ki so nujne za optimalen razvoj rastlin.
  • Izboljšana struktura tal: Dodatek baltiških substratov izboljšuje strukturo tal, omogoča boljši pretok zraka in zadrževanje vlage. To je ključno za razvoj močnih in dobro ukoreninjenih rastlin.
  • Povečana zračnost korenin: Rastline v tleh, obogatenem z baltiškimi substrati, imajo boljši dostop do kisika, kar spodbuja zdravo rast koreninskega sistema.
  • Manjša izpostavljenost plevelom in boleznim: Kvalitetni baltiški substrati lahko zmanjšajo pojav plevelov in škodljivcev ter omogočajo boljšo odpornost rastlin proti boleznim.
  • Okolju prijazen material: Pridobivanje baltiških substratov poteka na okolju prijazen način, kar prispeva k ohranjanju naravnih virov in ekosistemov.

Uporaba baltiških substratov v vrtu: Nasveti za učinkovito gojenje rastlin 

Baltiški substrati predstavljajo odličen dodatek za vrtnarske projekte, saj nudijo številne prednosti za zdravo rast rastlin. Ko se odločite za uporabo teh naravnih materialov, je pomembno, da sledite nekaterim ključnim korakom, ki bodo zagotovili uspešno in obilno rast vaših rastlin. Spodaj si preberite nekaj nasvetov za učinkovito uporabo baltiških substratov v vašem vrtu.

1. Priprava tal:

Pred sajenjem rastlin je ključnega pomena, da temeljito pripravite tla. Mešanje baltiških substratov z obstoječo zemljo bo obogatilo hranilno vrednost tal in izboljšalo njihovo strukturo. Priporočamo, da substrat dobro premešate z zemljo, da zagotovite enakomerno porazdelitev hranil po vsej površini.

 

2. Sajenje rastlin:

Pri sajenju rastlin v substrat, se prepričajte, da je luknja za sadike dovolj globoka in dovolj široka, da omogoča koreninam dobro ukoreninjenje. Pazite, da substrata ne stlačite preveč, saj je pomembno, da korenine imajo dovolj prostora za rast.

 

3. Redno gnojenje:

Baltiški substrati že sami vsebujejo bogastvo hranil, vendar se sčasoma nekatera lahko izperejo. Zato priporočamo redno gnojenje rastlin z ekološkimi gnojili, ki bodo dopolnila hranilne vrednosti substrata.

 

4. Zalivanje:

Baltiški substrati imajo odlično zadrževalno sposobnost vlage, kar je izjemno koristno za rastline. Vendar je pomembno, da ne pretiravate z zalivanjem, saj prekomerna vlaga lahko škoduje koreninskemu sistemu.

 

5. Uporaba v posodah:

Pri gojenju rastlin v loncih ali posodah je priporočljivo uporabiti mešanico baltiških substratov z vrtno zemljo. To bo omogočilo dober pretok zraka v koreninski sistem rastline ter boljšo absorpcijo hranil.

 

6. Zaščita pred plevelom:

Dodajanje baltiških substratov na vrh tal v vrtu lahko prepreči rast plevela. To je še posebej koristno v obdobjih, ko se plevel najraje širi.

 

Baltiški substrati so odlična izbira za vse vrtnarske navdušence, ki si želijo omogočiti svojim rastlinam najboljše možne pogoje za rast. Njihova naravna bogastva hranil in izboljšana struktura zemlje  prispevajo k zdravemu in bujnemu vrtu. Z upoštevanjem navodil za pravilno uporabo baltiških substratov, boste v svojem vrtu uživali v bujnih in zdravih rastlinah ter občudovali bogastvo narave.

Tehnične lastnosti

OSNOVNO Zemlja
BLAGOVNA ZNAMKA Domoflor
KATEGORIJA Substrati
VOLUMEN 6000L BIG-BAG
OSNOVNI NAMEN - Univerzalni substrat
- Za lončenje
NAMEN UPORABE - Vse vrste rastlin
SESTAVINE - Glina
- Bela šota
- PG mix gnojila
- Železo


  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh