MX- Lepilni trak za UMETNO TRAVO 10m - 12cm širine /Cena na kos


Preberi več ...


Cena: 51,15 € vključno z DDV / kos
Ident:TX518
Črtna koda:-
Bruto masa:1,0000 kg / kos

Primerjaj izdelek

Samolepilni trak 10 m dložine, 12 cm širine za spajanje ploskev umetne trave

Splošno o Umetna trava:

Umetna trava - 8 let garancije!

Umetna trava je lahko dobra alternativa naravni travi za tiste, ki želijo imeti lepo in vzdržljivo površino brez potrebe po rednem vzdrževanju. Pri izbiri umetne trave je treba upoštevati več dejavnikov, kot so namen uporabe, lokacija in kakovost vlaken. Namestitev umetne trave je precej preprosta, prav tako enostavno pa je njeno vzdrževanje oz. nega, ki praktično ni potrebna. Kakovostna umetna okrasna trava bo vašemu vrtu, balkonu ali terasi dodala novo, zeleno in dolgotrajno svežino ter veliko užitkov.

Več o izbiri, polaganju in prednostih umetne trave preberite v članku Vetisa svetuje - Umetna trava, idealen zelen okras vaše okolice.

 

NAVODILA ZA PREDPRIPRAVO TERENA ZA POLAGANJE  UMETNE TRAVE

TRDA PODLAGA (beton, asfalt, različni podi, keramika, kamen,..)

1)    V primeru trdne podlage, kot je kamen, opeka, asfalt, beton ali les, morajo biti prvotno odstranjeni vsi odpadki, materiali ali razno rastje.

2)    Prepričajte se, da je površina stabilna, porozna in močna.

3)    Površina naj bo suha.

4)    Na podlago položite geotekstil/vrteks 100-150 g/m2

5)    Nato šele položite umetno travo.

6)    Ploskve umetne trave lahko med sabo spojite s profesionalnim lepilnim trakom za umetno travo, širine 12 cm in dolžine 10 m. 

MEHKA PODLAGA (trava, zemlja,..)

1)    V primeru mehkejše podlage, kot je trava ali zemlja najprej odstranite zgornji sloj (trava, plevel, listje,..) in nanesite izravnalno plast peska v globini minimalno 7 cm. Lahko je tudi mešanica peska in zemlje.

2)    V kolikor imate večjo površino, bo potreben strojni izkop predvidoma max 8-9 cm globine, nato šele nasutje peska ca 7 cm. Površino izravnajte s frezo in utrdite s kompaktorjem, da bo ravna in stabilna.

3)    Na podlago položite geotekstil/vrteks 100-150 g/m2

4)    Nato šele položite umetno travo.

5)    Ploskve umetne trave lahko med sabo spojite s profesionalnim lepilnim trakom za umetno travo, širine 12 cm in dolžine 10 m.

PRITRJEVANJE – NAMESTITEV  UMETNE TRAVE

1)  Sledi namestitev umetne trave, katero fiksirate v mehko podlago s kovinskimi klini dolžine 15 cm  ali pritrdite na trdo podlago z obojestranskim lepilnim trakom,  oziroma z dvokomponentno PU (poliuretan) lepilno maso .

2)    Za izračun potrebnega materiala za fiksiranje nas povprašajte !

3)    Ploskve umetne trave na zadnji strani spojite skupaj s profesionalnim lepilnim trakom, primernim posebej za umetno travo

4)    Travo lahko posujete s kremenčevim peskom, za lepši izgled in mehkobo in dodatno obtežitev.

NEGA UMETNE TRAVE

1)    Umetna trava je enostavna za vzdrževanje. Morebitne smeti, listje se enostavno odstrani s plastičnim orodjem, grabljami ali pomete z navadnim omelom.

 

  • Pri nas smo vam na voljo za svetovanje pri polaganju in za vso potrebno orodje, ki ga potrebujete pri montaži oziroma polaganju umetne trave.


  • Hitra dostava do vas
  • Veliko izdelkov na zalogi
  • Enostaven nakup
  • Vračilo blaga v 14 dneh